Zorgverzekeringen vergelijken in drie stappen

Wil je een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Dan raden wij je aan de zorgverzekeringen van diverse verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Dit lijkt misschien een lastige klus, maar het is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Gebruik je een online vergelijker, dan heb je in een mum van tijd de juiste verzekering gevonden.

In dit artikel lees je hoe een online zorgvergelijker precies werkt. Door onderstaande informatie door te lezen, kan ook jij de vergelijker op de juiste manier gebruiken.

Stap 1: vul je gegevens in

Voor je zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken, moet je enkele gegevens invullen. Denk hierbij aan je leeftijd, maar ook aan je geslacht. Ook geef je aan wat je postcode is. Zo kan de online vergelijker verzekeringsmaatschappijen zoeken die samenwerken met ziekenhuizen bij jou in de buurt.

Stap 2: geef aan wat voor verzekering je wil

Iedereen wil weer een andere zorgverzekering. Veel mensen hebben genoeg aan de basisverzekering, maar er zijn ook mensen die een aanvullende dekking willen voor de tandarts, de fysiotherapeut of bijvoorbeeld voor alternatieve geneeskunde. Bij de tweede stap van zorgverzekeringen vergelijken geef je aan wat voor verzekering je af wil sluiten. Zo krijg je bij de derde stap alleen verzekeringen te zien die bij jou passen.

Stap 3: verzekeringen vergelijken

Als je hebt aangegeven wat voor verzekering je zoekt, krijg je alleen zorgverzekeringen te zien die bij jou passen. Deze verzekeringen worden onder elkaar getoond, waardoor het vergelijken voor jou gemakkelijker wordt. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is de diverse zorgverzekeringen van verschillende partijen met elkaar vergelijken. Heb je de beste zorgverzekering gevonden, dan kun je deze direct afsluiten. Dit doe je gewoon op de website van de online zorgvergelijker. Jouw aanvraag wordt door de online vergelijker doorgestuurd naar jouw nieuwe verzekeringsmaatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *