Waarom sporten met een personal trainer?

Trainen met een personal trainer heeft aan populariteit gewonnen. Tegenwoordig is personal training namelijk niet alleen meer weggelegd voor beroemdheden. Een personal trainer is bereikbaarder dan ooit. In sportscholen vindt men personal trainers tegen betaalbare tarieven, maar ook particulier kan een persoonlijke trainer via bijvoorbeeld Health Lions in de arm worden genomen. Maar wat is de meerwaarde van sporten met een personal trainer? Wij leggen het je uit!

Gemotiveerd blijven

Een van de belangrijkste redenen om te sporten met een personal trainer, is dat deze je helpt om gemotiveerd te blijven. Wanneer je zelfstandig traint, verlies je na een bepaalde periode je motivatie. Een personal trainer zorgt voor structuur en verantwoordelijkheid. De trainer sleept je er letterlijk doorheen.

Persoonlijk programma

Een persoonlijke trainer helpt niet alleen met het behouden van je motivatie. Een personal trainer zorgt ook voor een persoonlijk programma, waardoor je jouw doelen behaald. Of dit nou het lopen van een marathon is of het verminderen van je vetpercentage. Doordat het programma afgestemd is op jouw lichaam en geest, kun je op een gezonde en efficiƫnte manier werken aan het verbeteren of bevorderen van je gezondheid.

Uitgedaagd worden

Ervaren personal trainers kennen diverse oefeningen en trainingen. Geen een training hoeft daardoor hetzelfde te zijn! Door de variatie in trainingen wordt je continu uitgedaagd door jouw trainer. Hierdoor neemt het plezier in het sporten toe en is het eenvoudiger om gemotiveerd te blijven.

Veilig trainen

Wanneer je zelfstandig traint en signalen krijgt van je lichaam, is het lastig om in te schatten wat je met deze signalen moet doen. Moet je stoppen of doorgaan? Met een personal trainer weet je zeker dat je altijd veilig traint. De trainer herkent signalen en let daarnaast op je houding en kracht. De trainer weet hierdoor precies wat het beste is voor jou, je pushen of rustiger laten sporten.

 

Maximaal resultaat

Misschien wel de belangrijkste reden om te kiezen voor een personal trainer, is dat je met hulp van een persoonlijke trainer maximaal resultaat haalt. De trainer focust samen met jou op het resultaat en past de trainingen hier optimaal op aan. Met een minimale inspanning, wordt daardoor maximaal resultaat behaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *