Samen sporten & nog 2 liefdevolle handelingen voor je gezondheid!

Sporten samen

Je gezondheid verbeteren hoef je echt niet alleen maar te doen door veel te sporten en gezonde hapjes en drankjes te eten. Er zijn namelijk nog talloze andere dingen die je kunt doen om gezonder door het leven te kunnen gaan. Wat daarbij opvalt is dat veel van deze zaken een verband hebben met liefde. Wie liefdevolle handelingen doet, verbetert al direct zijn gezondheid. Daarom is het slim om dit regelmatig te doen.

1 Sport samen

Misschien heb je altijd gedacht dat jouw uurtje in de sportschool echt even een uurtje voor jezelf moest zijn. Wat blijkt echter? Niet is minder waar. Uit onderzoek is gebleken dat koppels die samen sporten veel meer kans hebben om het vol te houden dan koppels die afzonderlijk van elkaar gaan sporten. Dit is dus een flink gezondheidssteuntje. Daarbij hoef je niet eens elkaars niveau te halen. Het feit dat je samen bezig bent is al voldoende.

2 De liefde uiten

Als je al liefde in je leven hebt, dan is het goed om dit regelmatig te uiten aan de persoon die de liefde mag ontvangen, vindt relatiecoach Tim Dunant. Dit doe je bijvoorbeeld door regelmatig te knuffelen of gewoon even hand in hand te lopen of op de bank te zitten. Daarmee dring je bijvoorbeeld je cholesterolniveau terug. Ook neemt het gevoel van stress direct af wanneer je dit doet. Bovendien kost het nauwelijks moeite om dit te doen, dat maakt de drempel laag.

3 Vergeet de seks niet

De kans dat je de seks vergeet is toch al niet zo groot, maar om er zeker van te zijn dat je dit niet doet is het belangrijk om het volgende gezondheidsvoordeel even in acht te nemen. Wie regelmatig seks heeft, heeft alle hierboven genoemde voordelen voor zich werken, maar heeft bovendien profijt van nog een hele reeks positieve ontwikkelingen. Daarom is het hebben van regelmatige seks zeer belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *