Een gezonde geest, in een gezond lichaam

Gezonde geest

Iedereen is tegenwoordig flink bezig met zijn gezondheid. Voor veel mensen doen sommige dieet of sport ideeën wat vrouwelijk aan en voelen zich er daardoor niet comfortabel bij. In de tekst zullen we daarom stil staan bij een gezonde manier voor mannen om te eten en te bewegen. Ben jij al nieuwsgierige geworden, blijf dan vooral even door lezen.

 

Het begint bij de voeding

Eten is heerlijk; dat zal niemand ontkennen. Toch zal een quinoasalade of een biologische yoghurt met chiazaad niet voor elke man weg gelegd zijn. Het lekker en gezond eten voor mannen is daarom niet per se heel verschillend voor de vrouwen qua voedingswaarde maar is wellicht wat stoerder te noemen. Ook bevat het meer koolhydraten, omdat veel mannen meer nodig hebben. Ondanks het woordje dieet, wat wordt geassocieerd met weinig eten, hoef je jezelf niet uit te hongeren. Zorg er vooral voor dat je gezond eet dat het hele kleine porties zijn is veel minder van belang.

 

Niet enkel op het eten letten

Als je echt goed wil afvallen; lekker snel maar ook lekker gezond, is het raadzaam ook lekker er bij te gaan sporten. Wat je precies doet, maakt niet zoveel uit als je maar zweet en er moet van wordt. Ook kan je er voor kiezen om sporten te combineren, zodat het leuk blijft. Een keer zwemmen, keer tennisen, nog een rondje fitnessen; allemaal prima! Het sporten voor mannen is met name belangrijk om er fit uit te zien, goed te slapen en echt zien te krijgen in voedingsrijk eten dat heb je namelijk meer nodig dan ooit als je stevig gaat bewegen. Je zult waarschijnlijk binnen enkele weken al redelijke verschillen kunnen zien, dat is natuurlijk mooi maar je moet wel doorzetten. We willen namelijk geen jojo-effect terug zien, want dit is enorm slecht voor je lichaam en zonde van de moeite die je erin hebt gestoken. Ben je op het gewenst gewicht dan kan je wel een beetje je voeding en sporten aanpassen op wat meer comfortabel is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *