Afvalpillen: Wat doen ze in de praktijk met jouw lichaam voor gewichtsverlies?

Hoe mooi zou het zijn als je met een pilletje zo snel gaat afvallen, dat je er bijna niks voor hoeft te doen. Het klinkt heel futuristisch …ben je te dik, neem een pilletje en het is weg. Helaas zal dit nooit gebeuren, althans niet op een gezonde manier. Jouw overgewicht dat is ontstaan in de loop der jaren is echt niet zomaar in een maandje helemaal verdwenen met een potje afvalpillen. Maar waarom zijn er dan zoveel pillen verkrijgbaar en worden ze niet verboden? Dat ze niet allemaal werken …en je ook niet in 1 keer helemaal laten afvallen zonder je voeding aan te passen, wil niet zeggen dat bepaalde dieetpillen je helemaal niet kunnen helpen met vetverbranding.

Pas op voor de vele hypes op de markt

Je zal alleen uit moeten kijken dat je niet meegaat in alle hypes, die nergens op gebaseerd zijn. Geloof niet in een afvalpil waarmee je 10 kilo per week afvalt. Dan zou iedereen ze namelijk nemen en niemand meer dieet volgen of te dik zijn. Dat is dan ook niet realistisch. Afvalpillen kunnen je zeker helpen met afvallen, al zijn het er niet veel. Belangrijk is het om te weten hoe deze pilletjes werken.

Wat is een afvalpil in essentie?

In de basis bevatten ze een bepaalde formule van stoffen die processen in jouw lichaam activeren. Dit kan ervoor zorgen dat vetverbranding wordt gestimuleerd en je sneller gaat afvallen. Het is een toevoeging op een goed en gezond voedingspatroon. Wil je afvallen, dan is het zaak om minder verkeerde voeding binnen te krijgen. Koolhydraten en met name suikers spelen hierin de hoofdrol. Door te letten op welke koolhydraten je eet en hoeveel ga je al snel vet verbranden. Dit kun je onder meer doen met een koolhydraatarm dieet. Het is wel zo, dat wanneer je pillen neemt die werken deze een aangenaam hulpmiddel kunnen zijn het onderste uit de kan te halen en optimaal af te vallen. Er zijn manieren om de juiste pillen te vinden.

Hoe filter je op pillen die echt helpen met afvallen?

Wij raden je aan niet alleen afslankpillen te gebruiken om gewicht te verliezen. Het is altijd belangrijk je voeding en manier van leven dusdanig aan te passen om af te vallen. Het lijkt allemaal zo simpel, maar voor veel mensen is het nog steeds vaak erg moeilijk. Dit is vaak een gebrek aan kennis. Wil je daarbij proberen het proces te versnellen met een afvalpil, dan moet je op de volgende zaken letten.

Welke werkzame stoffen worden er gebruikt?

Draai een potje om en kijk welke stoffen erin zitten. Let hierbij op dat het niet gaat om stoffen die vocht afdrijven, een zwellende werking hebben (voeding groter maken in je maag waardoor je minder honger hebt) of honger onderdrukken. Dit zijn pillen doen meestal niks voor de langere termijn voor jouw overgewicht. Kijk naar stoffen die echt vetverbranding in werking stellen. Dit kan even zoeken zijn, maar door de stoffen in Google op te speuren …merk je al heel gauw of ze echt werken of niet. Bepaalde vitamines en aminozuren kunnen je namelijk helpen met afvallen.

Onlogische verkooppraatjes die in de werkelijkheid niet opgaan

10 kilo afvallen in een week is niet realistisch, 5 kilo afvallen per week is ook al heel veel. Laat alles wat dit belooft staan. Door anders te eten en drinken kun je een 1 tot maximaal 3 kilo per week afvallen. Ga je erbij afslankpillen gebruiken, dan kan het sneller gaan. Maar neem ze alleen wanneer de pillen ook echt iets toevoegen.

Gebruikerservaringen op onafhankelijke platformen

Wil je een afvalpil gaan gebruiken, kijk dan eens op websites waar ervaringen worden gedeeld. Kijk hierbij naar onafhankelijke platformen zoals Degezondekeuze.nl voor meer informatie over afslankpillen …of andere websites die zich inzetten objectieve kennis bieden over afvallen.

Ze hoeven niet duur te zijn

Duur is niet altijd beter. Dieetpillen worden vaak opgeblazen met mooi marketingpraatjes, flitsende headlines of slogans en felle kleuren. Dit geeft je de indruk dat het iets heel bijzonders is. Prima wanneer dit ook echt zo is, schadelijk wanneer het product flut is. De meeste producten waarmee je echt gaat afvallen zijn niet eens zo heel erg duur.

Tip voor snel afvallen

Begin met een goed (koolhydraatarm) dieet! Dat staat echt op de eerste plaats. Neem verder de tijd je te verdiepen in welke stoffen kunnen helpen bij extra stimulatie bij vetverbranding en zoek deze terug in afvalpillen of drankjes. Op basis daarvan maak je de juiste keuze in welke pillen ook echt werken. En welke je beter in de schappen kunt laten staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *